Úvod > Jídlo > Kořeněný pstruh na másle s bramborem a rajčatovým salátem

Kořeněný pstruh na másle s bramborem a rajčatovým salátem

13.07.2009 | Zobrazeno: 13280x Zanechte komentář Přejít na komentáře

Typ jídla: hlavní chod pro 2 osoby
Doba přípravy: 30 min.

Ingredience:

  • 2x mražený pstruh – kuchaný, máslo
  • brambory, koření na ryby, sůl, kmín celý
  • rajčata, cibule, cukr, olej, ocet, pepř

Způsob přípravy

Zmražené pstruhy necháme alespoň 2 hodiny v misce rozmrznout. Před samotnou přípravou řádně opláchneme ve studené vodě. Do malé misky si připravíme směs koření smíchanou z 3 kávových lžiček koření na ryby, z větší špetky soli a 3 kávových lžiček celého kmínu. Směs řádně promícháme. Celé pstruhy posypeme směsí koření, nezapomeneme na vnitřek. Na pánvičce roztavíme máslo (doporučuji Ramu). Pstruhy smažíme z každé strany asi 7 minut do té doby než oko pstruha zbělá (jak je vidět na fotce). Poté smaženého pstruha doporučuji přendat na talíř a uříznout hlavu a ocas, vytáhnout páteř. Tak a máme výborné maso bez kostí připravené k servírování. Mezitím co jsme smažili pstruhy se nám za 20 minut uvařili brambory. Při servírování brambory lehce posypeme pažitkou. K jídlu doporučuji rajčatový salát.

Rajčatový salát:
Rajčata nakrájíme na plátky. Přidáme nadrobno nakrájenou cibulku. Zalijeme zálivkou z vody, 1 lžíce cukru, 1 lžíce octa, špetku soli, 1 lžíce oleje a špetku pepře. Salát promícháme.

Dobrou chuť.

KategorieJídlo Štítky:
1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů (4x hlasováno, průměr: 4,75 ze 7)
Loading...Loading...
  1. simča
    29.07.2012 na 13:20 | #1

    Tak teď jsem dojedla a musím říct, že výýýýborný 😆 jsem si pošmákla , jen jsem ho tam nechala trošičku dýl a byl křupavoučkej … mňam .. 😛

  2. furbch petr
    07.11.2011 na 15:02 | #2

    heh pstruh na masle..a doporucuji Ramu….lol

  3. 22.12.2009 na 09:34 | #3

    Taky mám ráda pstruhy! Určitě to vyzkouším na štědrý den k večeři, protože nemám ráda kapra. Ale s máslem..

  4. 13.08.2009 na 13:03 | #4

    Jj, pstruhy miluju, ale doporucoval bych misto RAMA opravdove maslo. Protoze pstruh na masle je opravdu na masle 😉

  5. Walker
    26.07.2009 na 22:08 | #5

    No vida a máme tu rubriku o jídle :smile: . Vypadá to chutně. Doporučuji vyzkoušet i lososa, zkus ho na grilu a uvidíš 😉 .

  1. Žádné zpětné odkazy
  • RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Picasa
  • Flickr
  • YouTube