Úvod > Jídlo > Kuřecí roláda s bramborovou kaší a tajnou přísadou

Kuřecí roláda s bramborovou kaší a tajnou přísadou

12.10.2011 | Zobrazeno: 6193x Zanechte komentář Přejít na komentáře

Na přípravu kuřecí rolády budeme potřebovat dvě základní suroviny. Čas a dobrou náladu. Tyto dvě suroviny se nenechají koupit v obchodě, takže pokud je doma zrovna nemáte, do vaření se nepouštějte. Ostrým nožem vykostíme celé kuře tak, aby vznikl jeden velký celek masa. Tato operace mi zabrala asi 37 minut. Jak na to? Pomalu odřezávat maso od kostí až zbyde jeden velký kus masa bez kostí. Silnější kusy masa nařízneme a rozprostřeme. Opepříme a osolíme a maso máme připravené na roládu. Dále si připravíme náplň do rolády. Nakrájíme na kostičky uzeninu a opečeme na pánvi. Přisypeme čínskou zeleninu a na závěr zahustíme vajíčkem. Takto připravenou směs naneseme na připravené maso. Asi nejpracnější je maso a směs zarolovat, tak aby vznikla pěkná šiška. Nedoporučuji vázat nití, ale pouze přichytit na pár místy například párátkem. Roládu dáme do pekáče vytřeného máslem. Dáme péct do vyhřáté trouby na 222°C. Pečeme asi 47 minut do zlatova. Mezitím než se roláda upeče si uděláme bramborovou kaši. Uvařené brambory doporučuji nejdříve důkladně rozšťouchat, pak přidat máslo, zase rozšťouchat a pak přidat mléko. Roládu servírujeme nakrájenou na plátky. Jídlo vaříme a připravujeme s láskou, to je ta tajná přísada. Dobrou chuť.

KategorieJídlo Štítky:
1 bod2 body3 body4 body5 bodů6 bodů7 bodů (3x hlasováno, průměr: 7,00 ze 7)
Loading...Loading...
  1. 04.11.2011 na 22:37 | #1

    Vypadá to úžasně, hned jak to půjde vyzkouším.

  2. 01.11.2011 na 19:02 | #2

    kdy by mi to jeste nekdo uvaril :)

  3. 12.10.2011 na 21:57 | #3

    Paráda, vypadá to skvěle!! O víkendu se ten tvůj výsledek možná pokusím napodobit :)

  1. Žádné zpětné odkazy
  • RSS
  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Picasa
  • Flickr
  • YouTube